Villa Brarup

 

STED                     Skjern
TYPE                     Enfamiliehus
AREAL                 206m2+ 50 m2 garage
BYGHERRE        Lene og Kim Brarup
BYGGEÅR           2019

 

Skoven som smuk kullise

Boligen ligger på en grund med skov mod nord og mod vest. Bygningen stiger i halve etager for til sidst mod skoven og nord at blive et toetagers hus.Det grønne bagtæppe med de høje træer mod nord og øst bliver en vigtig del af husets arkitektur–bådeude og inde. Dog skal man også gøre sig fri af de høje træer ift. sollys i huset og på terrasser mod øst ogvest. Derfor stiger huset, og giver en naturlig udgang på en hævet terrasse (halv etage), hvor solen kan nydes.

  • Naturen ind i huset
  • Lys og gennemkig
  • Rumligheder
  • Flow
  • Udsigtmod skoven
  • Terrasser med sol hele dagen
  • Materialer

 

Lys, gennemkig og flow

Huset har gennemlysteopholdsrum fra øst og vest, så hele lyset fornemmes hele dagen igennem. Nordlyser et neutralt lys og vestlys er mere varmt. Udhænget forhindrer overophedning af vestvendte rum. En akse går gennem huset med trappen, som stiger mod nord og udsigt til skoven. Trappeforløbet skaberen sammenhæng i huset fra ankomst til ophold. Trappen en halv etage op fra hall giver adgang til køkken-alrum som har terrasser der ligger hævet, for at lukke solen ind. Fra køkken-alrummet løber trappen en halv etage op giver adgang til opholdsstue og kontor. Trappeløbeten halv etage ned til stueplan giver adgang til værelsesafdeling. Samtidig giver opdelingen med bl.a. pejsen selvstændige rum, som doghar visuel kontakt til hinanden. Det store tag lægger sig hen over huset og danner udhæng på terrassen mod vest. Husets facade springerfrem og tilbage. På den måde opstår der lækroge rundt om huset og på terrasserne. Der dannes kig langshuset i karnappen i stuen. Den opbrudte facade står i flot kontrast til det store tag.

 

3D illustrationer

 

 

Byggeplads