Østerssafari

En pragtfuld fødselsdagsgave fra mine venner: Østerssafari med guide fra Vadehavscentret; og hvilken guide! Perfekt!

Naturen forenes med kultur i form af Dorthe Mandrups igangværende udstillingsbygninger for Vadehavscentret, som indvies i 2017. Det ser virkelig lovende ud, så her er en perfekt årsag til at komme tilbage og plukke østers og kigge på forhåbentlig fin arkitektur. 

Turen var SMUK og hård. Og man tror næsten ikke sine øjne og sin gane, når man plukker den ene østers efter den anden! Og man tror det næsten heller ikke, men det er faktisk lidt krævende at vade tilbage fra bankerne derude i vand til maven. Så meget desto bedre var de helt friske østers i rå og tilberedt tilstand, da vi nåede hjem til mine venners charmerende sommerhus i Houvig. De følgende fotos er opsat kronologisk, så læg mærke til hvor meget forskel der er på lyset på udturen og hjemturen. Himlen kan forandre sig meget hurtigt. 

Vi nåede lige en tur omkring Ribe på hjemvejen fra Vadehavscentret til sommerhuset. En kop varm kaffe var velkommen og et kig på Lundgaard Tranberg Arkitekters smukke Kannikegården, som er en udstillingsbygning omkring resterne af et gammelt kannikekloster i Ribe.Huset rummer desuden funktioner for menighedsrådet og kirkens ansatte og skal danne ramme om diverse arrangementer for byens borgere. Her svigtede mit kamera, så endnu en årsag til at vende tilbage snart! 

Vadehav! Du går rent ind i mit hjerte!