Shanghai

Shanghai er facinerende!

Når man ankommer og kører mod byen, kan mega-byen næsten tage pusten fra een med alle sine boligblokke. Her lever millionvis af mennesker deres liv - det er til at blive helt svimmel af.

Shanghai har en gammel bydel fra 30´erne, hvor man opførte bygninger inspireret af europæisk arkitektur, og hvor mafiaen levede i bedste velgående i byen. Fra The Bund hvor den gamle bydel ligger ud til floden kan man kigger over på Pudong, som er VILD. Her ligger nogle ikoniske høje huse. Bl.a. Shanghai World Financial Center; i folkemunde kaldt oplukkeren. Måske den højeste bygning i verden? Det går jo ret så hurtigt rundt omkring med at bygge høje tårne, men i hvert fald...i 2015 den højeste bygning i verden.

Jeg havde glædet mig til at komme op på observationsdækket af Financial Center, men da vi spiste frokost på 54. etage i naboskyskraberen, som rummer Grand Hyatt, og ikke kunne se mange meter væk pga kommende regn og nok også smog, besluttede vi os for at springe den fornøjelse over.

Til gengæld fik jeg genset pianobaren på Grand Hyatt med sit utrolige rum i 30 etagers højde - lige i midten af hotellet. Det er imponerende og en nærmest kropslig oplevelse at kigge både op og ned. 

Vi boede på et skønt hotel, The Puli, med en afdæmpet og luksuriøs atmosfære. Her var et godt og velfungerende eksempel på en foyer eller lobby, hvor der var liv hele dagen og aftenen. Disken med ind- og udtjek løb i eet langt bord sammen med baren, hvor man kunne få et let måltid og et glas vin eller kop kaffe og the. Formmæssigt blev der spillet på det langstrakte og enkle, materialerne var varme og havde asiatiske rødder. Meget fint og vellykket.