Hallway

Dette er en test på kursus

Kitchen & canteen

Der findes ikke sådan noget som delvis frihed

Sommerhus på naturgrund

 

 

STED                     Dejbjerg, Vestjylland
TYPE                     Fritidshus / sommerhus
AREAL                 140 m2
BYGHERRE        Privat
BYGGEÅR           2005

 

Åbne vidder og stor himmel

Sommerhuset ligger på en naturgrund i et område med 20 udstykkede grunde ved Dejbjerg Golfbane. Bygningen er det forreste hus i en lokalplan, som er udtænkt i en vifteplan, der respekterer naturen og samtidig privatheden imellem husene. Ligeledes var materialer, placering på grundene og farveholdning en del af lokalplanen. Grundene er små, fællesområdet stort og matriklerne må ikke indhegnes, men skal være en del af det omkringliggende landskab. 

  • Udsigt
  • Rumligheder
  • Gennemlyste opholdsrum
  • Enkelt køkken og bad
  • Plads til 8 beboere
  • Udeliv med stor terrasse

 

Fritidshus med forskellige anvendelser

Fritidshuset skulle kunne rumme forskellig brug. Det skulle være egnet til ophold hele året rundt - i både længere og kortere perioder. Derfor findes der både gulvvarme, brændeovn og en varmluftpumpe, som kan opvarme huset hurtigt og fjernbetjenes.

I sommerperioden beboes huset i en længere periode - derfor skulle huset være bekvemmeligt og kunne rumme både familieliv og mange gæster. Ønsket var, at huset ikke blev udført som et "luksus-hus" i populær forstand, men at man i stedet lagde vægt på flotte rumligheder, lys og udeliv. Ligeledes anvendes huset til korte ophold som møder, enkelte overnatninger og kan også danne hyggelig og flot ramme for fester i familierne.     

 

udsigt

 

 

køkken alrum med dobbelthøjt rum

 

landskab og bygning